salzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Rondleiding met gids

Salzburg is een stad waar je heerlijk zelf kunt rondlopen met bijvoorbeeld de hulp van alle informatie van Salzburg-Nu, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Mocht je meer willen weten en een rondleiding overwegen, dan is er de mogelijkheid een gids in te huren.

rondleiding-salzburgIn Salzburg zijn niet heel veel Nederlandse gidsen, zeker niet die het Nederlands als moedertaal hebben. Wij van de Stedenman kunnen echter Inez Reichl de Hoogh van harte aanbevelen. Zij is een officieël beëdigd gids en kan over alle aspecten van de stad vertellen. Ze is Nederlandse, maar met een Oostenrijker getrouwd. Ze woont al jaren in Salzburg en heeft de zware opleiding gevolgd om professioneel gids te zijn.

Wilt u haar boeken voor een rondleiding? De kosten zijn 110 euro voor 2 uur. In overleg kunt u langere rondleidingen boeken en kiezen voor thema's. Natuurlijk is een gewone basisrondleiding van 2 uur ook zeer aan te raden. Inez Reichl de Hoogh is te boeken via: freizeitbetriebe@wks.at

Het is in Salzburg (en ook in de rest van Oostenrijk) niet toegestaan zelf groepen rond te leiden. Hiervoor moet een erkende gids geboekt worden. In de stad lopen overal gidsen rond, zij kennen elkaar allemaal. Als je met een groep rondloopt (en geen officiele vergunning hebt) en in het Nederlands (of welke andere taal dan ook) loopt te vertellen aan een groep, kun je hierop aangesproken worden. In het uiterste geval kun je een enorme boete krijgen.

Via de VVV op de Residenzplatz kun je ook gidsen boeken. Hier zijn alle mogelijke talen voorhanden. Inez Reichl werkt ook voor het VVV. Hier kun je alle informatie over het boeken van een gids voor groepen vinden. Evenals de adresgegevens van het kantoor aan de Linzerstrasse.         

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!