salzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Gratis met de Salzburg Card

Als je van plan bent om meerdere dagen in Salzburg te blijven en veel musea te bezoeken, dan is de aanschaf van een Salzburg Card zeker aan te raden. Met deze kaart kun je gratis de musea in, kun je gebruik maken van het openbaar vervoer en kun je met de verschillende liften naar de uitzichtpunten. Ook krijg je met deze kaart veel kortingen.

Salzburg_salzburg-cardDe Salzburg Card is online verkrijgbaar, maar kan ook in de stad worden gekocht. Bij de receptie van de meeste hotels, bij het VVV en bij ticketbureau's is de Salzburg Card te koop. 

Het is wel goed om te weten dat je éénmalig entree hebt tot de bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld dus niet twee keer per dag gebruik maken van de lift naar de Hohensalzburg. 

TIP: bestel de Salzburg Card van tevoren online!

Bestel hier de Salzburg Card met korting

Gratis
Met de kaart heb je vrij entree tot alle musea en bezienswaardigheden in Salzburg. Je kunt vrij gebruik maken van het openbaar vervoer, inclusief de bus die naar de Unterbergbahn gaat (lijn 25). Met de pas kun je ook gratis met de kabelbaan omhoog naar Hohensalzburg en Unterberg.

Korting
Bij het boeken van concerten en voorstellingen in Salzburg of excursies naar leuke bestemmingen in de omgeving van Salzburg krijg je korting. Als je dus echt aktief de stad Salzburg bezoekt, zul je de kaart er zeker uithalen. 

Prijs van de Salzburg Card in 2019 (1 mei - 1 november)
1 dag volw. 29 euro
2 dgn volw. 38 euro
3 dgn volw. 44 euro

1 dag kind  14,50 euro
2 dgn kind  19 euro
3 dgn kind  22 euro

Op het moment dat je de kaart voor het eerst gebruikt gaat de eerste 24 uur in. Vanaf dat moment wordt er voor iedere nieuwe dag 24 uur bijgeteld. Je moet de kaart steeds bij de hand houden, omdat je vaak door leesapparaten heen moet. 

Stedenpas
Met een stadspas kun je vaak geld en tijd (geen wachtrijen) besparen tijdens een stedentrip naar Salzburg. Kijk voor meer informatie over de Salzburg Card en andere kortingskaarten in Salzburg bij Citypasses.nl.

Salzburg_Hohensalzburg_vanaf_Humboldt     

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!