SalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburg

Koffiehuizen van Paul Fürst

Koffie drinken is in Oostenrijk een genot. Paul Fürst heeft vier zaken in Salzburg, waarvan twee koffiehuizen. Je vindt ze op de Brodgasse (Alter Markt) 13 en de Mirabellplatz 5. De andere twee zaken verkopen alleen gebak en de originele Mozartkugeln in de Ritzerbogen en aan de Getreidegasse 47, zonder dat er een Konditorei bij zit.

Bij Fürst kun je op traditionele wijze koffiedrinken als een echte Oostenrijkse/Oostenrijker. De nieuwe generatie Fürst heeft er bewust voor gekozen de sfeer traditioneel te houden en niet te gaan voor een modernere uitstraling. Het lijkt ook goed te werken, het is er altijd druk en de koffie met toebehoren zijn heerlijk!!
Salzburg_koffie-Cafe-Konditorei-Furst-g.jpg
Al in 1884 nam de eerste generatie Mozartkugelmakers een belangrijke plaats in Salzburg in. De Konditorei was een belangrijke ontmoetingsplek in de stad. In 1890 maakte Paul Fürst, die in Wenen en Tsjechië had gewerkt in gerenommeerde Konditoreien, na lang exprerimenteren zijn eerste Mozartkugel.

Salzburg_koffie-Cafe-Konditorei-Furst-k.jpgInmiddels is het een wereldbekend merk, dat samen met het Beierse 'Reber' en het eveneens Salzburge 'Mirabell' enorm veel Mozartkugeln verkoopt en exporteert. Bij Fürst kun je alleen via de site bestellen, de Fürstkugeln zijn niet in winkels buiten Salzburg te koop. Toch produceert en verkoopt Fürst gemiddeld ca. 7000 Mozartkugeln per dag! Van mei t/m september ligt de verkoop via de site stil, omdat de kwaliteit door de hoge buitentemperatuur niet gewaarborgd kan worden.

De gezelligste Konditorei van Fürst ligt aan de Alter Markt. Er is een groot terras, maar ook binnen is genoeg plaats met twee verdiepingen. In de vitrines kun je heerlijk gebak uitzoeken. Geef ook je koffie even aandacht, er zijn vele soorten te kiezen!

Café Konditorei Fürst - Alter Markt, Brodgasse 13 - 5020 Salzburg.
Openingstijden winter Ma-Za 8.00 tot 20.00 uur, Zo 9.00 tot 20.00 uur.
Openingstijden zomer Ma-Za 8.00 tot 21.00 uur Zo 9.00 tot 21.00 uur (Tijdens de Festspiele tot 22.00 uur).

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!