SalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburg

Zomer in Salzburg

Alle seizoenen zijn zeer de moeite waard in Salzburg en omgeving. Eigenlijk is ieder moment een geschikt moment om de stad te bezoeken. De zomer is echter stralend, bruisend en zeer feestelijk, vooral als je in de periode van de Festspiele de stad bezoekt. Je zult versteld staan van alle nationaliteiten die je in de stad vindt. 

 

Salzburg is gelegen op een plek waar we het begin van de reusachtige Alpen vinden. In het nog relatief vlakke land zien we de bergen achter de stad opdoemen. Als je vanuit Duitlsland aan komt rijden is dit goed te zien. Veel mensen zijn onder de indruk van het geweldige uitzicht dat ontstaat.

In de zomer is het klimaat een beetje hetzelfde als in Nederland. Prachtige, lange zomerse weken kunnen ineens omslaan in een regenperiode. Als je geluk hebt zit je dus in zo'n prachtige zomerse periode met heerlijke temperaturen. Omdat veel gebouwen wit zijn, steken ze prachtig af tegen de vaak strakblauwe lucht. Overal vinden we bloemen, kleuren die nog intenser lijken als de zon erop schijnt en terrasjes met bourgondische mensen: toeristen die vrolijk kwetteren, inwoners die even een kopje koffie drinken en tegelijk even een krantje lezen of zakenmensen in bespreking.

Salzburg lééft en bruist aan alle kanten, zeker in de zomer Er zijn veel dingen buiten te bewonderen. Zowel in Salzburg zelf als in de wijde omgeving. Denk aan de prachtige pleinen en smalle straatjes in de stad waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. De Hohensalzburg bezichtigen is ook leuk met mooi weer, vanwege de uitzichten die je hier hebt. Een ritje in een fiaker (koetsje) is zeker aan te raden (ca. 36 euro voor 20 minuten, ze staan voor de Residenz). Schloss Mirabell met het prachtige park is ook een verademing in de zomer. Je kunt hier een hele middag doorbrengen met wandelen, uitrusten op een bankje en genieten van het uitzicht op de barokke torens met daarachter de Hohensalzburg.

Ook de omgeving, het Salzkammergut met de vele meren, is fantastisch in de zomer. De Mondsee, Wolfgangsee en de Fuschlsee zijn ware paradijsjes Mocht het onverhoopt een dag regenen, dan heeft Salzburg genoeg leuke punten om de dag leuk en gezellig door te komen. Te denken valt aan een rondleiding door de Festspielhauser met de beroemde Felsenreitschule. Ook de diverse kerken, musea en restaurants bieden uitkomst. Kortom, Salzburg is het hele jaar door te bezoeken, maar in de zomer is het natuurlijk wel erg prettig door de temperaturen en kleurschakeringen!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Tips en bezienswaardigheden