SalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburg

Bussen in Salzburg

Het busvervoer is in Salzburg erg goed georganiseerd. De bussen zijn comfortabel en er wordt veel informatie via audioschermen gegeven. Of je nu een streekbus wilt hebben naar de dorpen om de stad heen of dat je vanuit de stad naar de luchthaven moet, het is allemaal gemakkelijk, snel en redelijk goedkoop te realiseren. De vervoersmaatschappij heet Albus.

Salzburg_openbaar-vervoer-bus.jpgAls je in de stad zelf verblijft zul je niet zoveel met de bus doen. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand en op veel plaatsen in de Altstadt komt geen bus omdat het autovrij gebied is. Heb je een Salzburgcard aangeschaft, dan is het goed te weten dat het openbaar vervoer gratis is met deze kaart. Heb je dat niet gedaan, dan kun je bij de chauffeur een kaartje kopen en contant betalen.

Er zijn dagkaarten verkrijgbaar (vaak hetzelfde als een retour, alleen moet je het wel even vermelden) en enkele reizen. Je kunt met het hele gezin op een ticket, vermeld alleen wel goed de leeftijden van de kinderen. Hiervoor zijn speciale tarieven.

Belangrijke buslijnen:

Lijn 25:
Deze lijn gaat vanuit het centrum van Salzburg (Mirballplatz/Schwarzstrasse en Rudolfskai) naar de Untersberg (de huisberg van Salzburg). Onderweg doet hij Hellbrunn aan, met een aparte halte voor het paleis en een aparte halte voor de dierentuin. Naar Hellbrunn ben je zo'n 15 minuten onderweg, naar de Unterberg ongeveer 35 minuten. Zeer aan te raden.
Deze lijn gaat om de 20 minuten, je hoeft dus nooit lang te wachten. Na 19 uur 's avonds rijdt hij iets minder, dan gaat hij om het half uur. Bij de halte staat een duidelijk tijdschema aangegeven.

Lijn 1:
Vanaf de Mirabellplatz en het Hauptbahnhof naar het winkelcentrum Europapark (30 minuten)

Lijn 2:
Vanaf de Hauptbahnhof naar de luchthaven en Himmelreich (McArthurGlen outlet Centre).      

Natuurlijk zijn er nog veel meer lijnen die door de stad rijden en naar de plaatsen om Salzburg. In je hotel/appartement of B&B zullen ze je hier over kunnen informeren. Vaak zijn er bushaltes in de directe omgeving van de accommodaties.

Zeker als je besluit een Salzburg Card te kopen is het openbaar vervoer naar en van de stad een aanrader. Je zit niet met dure parkeergarages en rijden in de (toch wel drukke) binnenstad. De bus rijdt zeer regelmatig en heeft centrale opstappunten.

De tarieven zijn ook heel redelijk. Zo ben je bijvoorbeeld voor een dagkaart vanaf Salzburg-centrum naar de Unterberg voor vier personen nog geen 18 euro kwijt. Je kunt dan meerdere keren op en neer. Je mag dan alleen op dit traject rijden, dus het is geen dagkaart voor het hele openbaar vervoer.

Kijk voor meer informatie op de website van Albus.        
       

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!