SalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburg

De beste manieren om Salzburg te bereiken vanuit Nederland

Salzburg is een prachtige stad vlak bij de Oostenrijkse Alpen. Als je nog zit na te denken over een vakantiebestemming, dan is Salzburg precies wat je zoekt. Prachtige bergen met witte toppen en een mooi sneeuwdek zorgen er in de winter voor dat je kunt genieten van verschillende wintersporten. Vermijd jij liever de kou en wil je graag naar warmere streken? Dan is Salzburg in de zomer wellicht echt iets voor jou! 

Het oude centrum van Salzburg staat bekend vanwege zijn prachtige historische architectuur, die nog steeds perfect bewaard is gebleven. Geniet daarnaast van de gastvrijheid van de Oostenrijkers, in gezellige pubs en restaurants. 

Salzburg is vanuit Nederland en België gemakkelijk te bereiken. Zo heb je de mogelijkheid om met het vliegtuig te gaan, de trein te nemen of juist met de auto op weg te gaan. Als je het niet erg vindt om wat langer te reizen, dan kun je natuurlijk ook de bus nemen.  

Salzburg_altstadt

Met het vliegtuig naar Salzburg 
Voor velen is het vliegtuig de meest comfortabele optie. Immers, je vliegt al naar Salzburg in minder dan twee uur. Je kunt dus al heel snel je bestemming bereikt hebben. Bovendien kun je simpelweg ontspannen en genieten van de reis zodra je in het vliegtuig zit. Ook kun je nog van het mooie uitzicht van boven genieten, want Salzburg is ook vanuit de lucht een prachtige stad. Mits je vliegt als het licht is natuurlijk. Talloze budget luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om vliegtickets naar Salzburg te boeken voor een lage prijs. Vaak kun je al voor enkele tientjes per ticket reizen. Er zijn maar weinig andere manieren om zo goedkoop naar Salzburg te komen. 

Met de trein naar Salzburg 
Ook de trein is een mooie optie om Salzburg te bereiken. De trein is niet alleen een van de goedkoopste opties, maar is ook ideaal voor diegenen die het vliegen liever vermijden. Bovendien kan een trein ook erg comfortabel zijn. Zo kun je vaak kiezen tussen dagtreinen, waarbij je vaak meerdere malen moet overstappen, en nachttreinen, die vaak in een ruk naar de bestemming rijden. Via NS kan de trein naar Salzburg eenvoudig online geboekt worden voor weinig geld. 

Naar Salzburg met de auto 
Eigenlijk is natuurlijk niets zo lekker als gewoon met je eigen auto naar Salzburg rijden. Je bent geheel zelf in controle en kunt zoveel pauzes nemen als je wilt. Eventueel kun je zelfs een tussenstop in een hotel nemen voor een nacht, om de volgende dag weer lekker verder te rijden. Ook de auto is relatief goedkoop. Neem je meerdere personen mee, dan kun je al snel veel besparen door je eigen auto te nemen. Denk er wel aan dat je in de winter als je naar Salzburg rijdt, winterbanden op je auto zet. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!