Salzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Altstadt, het historische centrum van Salzburg

De Altstadt is het centrum van Salzburg dat de meeste toeristen kennen. Natuurlijk zijn er meer wijkjes in de stad, maar hier zullen de toeristen minder komen. Het gaat vooral om dit historische deel dat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Salzburg_wijken-Altstadt.jpgTussen de Salzach en de Mönchberg ligt het prachtige stadscentrum van Salzburg. Iedereen die hier voor het eerst komt is onder de indruk van de barokke pracht en van de sfeer. In alle straten en in de gehele sfeer speelt Mozart een grote rol. De belangrijkste bezienswaardigheden in dit gedeelte zijn de Dom, de St. Peterskirche, de Franziskanerkirche en de Festspielhauser.

Verder mag de Getreidegasse met de prachtige uithangborden niet worden gemist, de belangrijkste winkelstraat van Salzburg. In dit historische deel van de stad vind je prachtige musea, schitterende winkels, heerlijke restaurants en veel nationaliteiten.

Veel toeristen komen niet alleen voor Mozart, maar ook voor The Sound of Music, die sinds oktober 2011 eindelijk leeft in Salzburg. Voor die tijd kende iedereen de film en de musical, maar om heel veel redenen leefde het niet voor de Salzburgers. In oktober 2011 is de musical voor het eerst in de stad opgevoerd, in een aangepaste versie en sindsdien is The Sound of Mucis eindelijk gelandt in de stad. Geniet dus van deze prachtige stad, van de sfeer en van alles wat er is te doen. Je zult niet teleurgesteld raken! 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!