SalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburg

Marathon van Salzburg

Locatie: Salzburg

Op zondag 12 mei 2024 wordt voor de 21e keer de Marathon van Salzburg gelopen. In januari 2004 is men met dit spektakel gestart en sindsdien organiseert Salzburg jaarlijks haar marathon. Het is een groots evenement in de stad geworden, dat niet alleen draait om het winnen, maar zeker ook om de verbroedering door sport. Je kunt als individuele deelnemer inschrijven, maar er lopen ook teams mee van de gemeente, politie, verenigingen en bedrijven. 

Zoals we in heel Salzburg kunnen zien, speelt ook het milieu een belangrijke rol bij deze marathon. Het evenement is biologisch gecertificeerd. Dat wil onder andere zeggen dat de hele verzorging biologsch verantwoord is. De produkten, de materialen en de hele uitstraling is ecologisch en biologisch. Dit slaat geheel op de traditie en de naam die Salzburg in de loop der jaren heeft opgebouwd als biologisch en ecologisch verantwoorde stad. 

De marathon geeft een goed beeld van de Salzburger gastvrijheid. Je zult vele nationaliteiten onder de lopers tegenkomen. Overal is er muziek, zowel langs de weg om de lopers aan te moedigen, als op de diverse podia in de stad tijdens en na afloop van de marathon. Natuurlijk zien de lopers op hun traject door de stad veel van de prachtige bezienswaardigheden die Salzburg rijk is. 

Meer informatie op de website van de Salzburg Marathon.