salzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Kamperen in Zell am See

Er zijn van die streken in Oostenrijk die uitstekend geschikt zijn voor een ski- en voor een kampeervakantie. Zell am See is zo'n uniek gebied. Samen met Kaprun is het een van de meest belangrijke toeristische plekken in Salzburgerland. In de winter kunnen wintersporters zich uitstekend vermaken op de tientallen kilometers lange pistes. In de zomer is deze regio juist uitstekend geschikt voor wandelen, fietsen en klimmen. 

Natuurlijke omgeving 
Wanneer je gaat kamperen in Zell am See, dan verblijf je in een prachtige omgeving. Het dorpje is gelegen aan de Zellersee. Je bent volledig omringd door bergen.

Het stadje zelf heeft een authentiek centrum en is een heerlijke plek om te vertoeven tijdens je vakantie. Je kunt er prima een terrasje pakken voor een lekker drankje. Daarnaast wordt de rust niet verstoord, aangezien het het centrum autovrij is.

Activiteiten in Zell am See
In de stad zelf kun je diverse activiteiten ondernemen tijdens je kampeervakantie. Zo kun je er prima een dagje shoppen en een bezoek brengen aan de film. De sportieveling kan zich uitstekend vermaken op de maneges, zwemmen, tennissen en squashen. Kortom, er is genoeg te ondernemen tijdens een kampeervakantie in Zell am See.

Waar kun je kamperen in Zell am See?
Natuurlijk is het handig om te weten waar je terecht kunt voor het boeken van een leuke accommodatie. Er zijn veel leuke campings in Oostenrijk. Zo kun je uitstekend terecht op Camping Seecamp. De camping is gelegen op 1,8 kilometer afstand van het centrum van het stadje Zell am See. Daar kun je je in de zomer prima vermaken, aangezien er welke week wel een leuk zomerfeest wordt georganiseerd. De camping is het gehele jaar geopend en er zijn ruim 160 staanplaatsen.

Daarnaast kun je ook prima terecht op Camping Panorama Camp. Deze ligt op 200 meter afstand van de Zellersee. De kids kunnen zich uitstekend vermaken op de kinderboerderij of ontspannen een ritje op de pony maken. Bij de camping is een bushalte te vinden, zodat je altijd verzekerd bent van goed openbaar vervoer naar het centrum van Zell am See en mooie plekjes in de omgeving.

Salzburg

Maak een trip naar Salzburg
Een kampeervakantie in Zeil am See kun je uitstekend combineren met bezoek aan Salzburg. Dit is niet alleen de geboortestad van de componist Mozart, je kunt hier ook het woonhuis van de familie Von Trapp vinden, bekend uit de Sound Of Music. Uiteraard is het de moeite waard om aan beide huizen een bezoekje te brengen, tijdens een bezoek aan Salzburg. Indrukwekkend in Salzburg is ook de gehele binnenstad. Dit komt door een grote schat aan barokgebouwen die er te vinden is. Niet voor niets staat het centrum van Salzburg op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Of je nu op zoek bent naar een sportieve kampeervakantie, of misschien toch graag culturele uitstapjes maakt, in Zell am See zit je prima op je plek. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van dit mooie stukje Oostenrijk en geniet van je vakantie! 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!