SalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburg

Hangar 7, dineren op niveau en toys for boys!

Hangar 7 heeft een grote naam in de horecawereld opgebouwd. Als je hier hebt gegeten en je deelt je ervaringen met mensen die thuis zijn in het restaurantwezen, zul je bewonderende en benijdende blikken oogsten.

Salzburg_diner-hangar-7-k.jpgHet is ook een bijzondere belevenis. De directeur en oprichter van Red Bull is verantwoordelijk voor dit gebeuren. Op een hangar op de kleine luchthaven van Salzburg heeft deze Dietrich Mateschitz een grootse horecagelegenheid gemaakt. Op de begane grond word je netjes verwelkomt door o.a. stewardessen. Je reservering wordt gecheckt en vervolgens ben je vrij in dit enorme gebouw. Alles is van glas en stalen constructies, een belevenis om te zien.

Als je besluit eerst de tentoonstelling op de begane grond te bezoeken, zullen vooral mannen erg blij worden. Een grote verzameling aan motoren, Formule 1 wagens, helicopters, vliegtuigen en bijzondere vervoermiddelen staan letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Je kunt hier rustig zelf rondlopen.

Op de tweede en derde verdieping vind je de restaurants. Het restaurant op de tweede verdieping is goed betaalbaar. Geheel in de traditie van Salzburg staan gezond eten, biologische ingrediënten en "nadenken over wat je eet" hoog in het vaandel. Je hebt de keuze uit drie uitgangspunten: Brainfood, Moodfood of Beautyfood. Alledrie de thema's bestaan uit een driegangenmenu dat werkelijk voortreffelijk van smaak en ambiance is. De gerechten zijn heerlijk, zien er prachtig uit, de bediening is erg leuk en de sfeer is geweldig.
Salzburg_diner-hangar-7-g2.jpg
Op de derde verdieping vind je restaurant Ikarus. Hiervoor moet je lang tevoren reserveren, het is een begrip in de wereld van het koken geworden. Iedere maand kookt hier een topkok uit Europa. Eén maand lang zwaait deze topkok ergens uit Europa de sceptor in dit Ikarus restaurant. Haute cuisine en ambiance op een zeer hoog niveau. Recentelijk hebben topkok Anatoly Komm uit Moskou, Emmanuel Renaut uit Megeve (Frankrijk) en Peter Goossens uit Kruishoutem (België) het voor het zeggen gehad in restaurant Ikarus. Ook is er een loopbrug naar de nok van de hangar. Je komt uit in een glazen bar, die met een glazen vloer uitkijkt op de tentoonstelling van heliopters, Formule 1 wagens, enz. op de begane grond van dit gebouw. Voor mensen met hoogtevrees is het even checken of je het aankan! Deze bar is momenteel in onderhoud, maar zal spoedig weer gebruikt gaan worden voor (met name) de zakelijke diners (aperitief). In de zomermaanden is er (bij goed weer) dagelijks een enorm buitenterras waar ook aan sfeer en inrichting is gedacht. Het is een belevenis om hier te zijn. Midden op de luchthaven, waar geregeld vliegtuigen landen en vertrekken, tussen de rariteiten van Red Bull en het decor van de Salzburger bergen en stad, kun je heerlijk zitten en je culinair te goed doen aan allerlei grillgerechten. Iedere taxichauffeur weet Hangar 7 te vinden, het is een zeer bekend uitgaansplekje in Salzburg. Omdat de stad niet zo groot is vallen de taxikosten ook mee. Ook zijn er in "Hangar 7" wisselende tentoonstelling te bezichtigen van aankomend en gevestigde kunstenaars. Vaak zijn het kunstenaars die in eigen land al bekend zijn geworden, maar internationaal nog niet. Zij krijgen van Red Bull de gelegenheid zich hier, in "Hangar 7" te presenteren aan de wereld. Iedere tentoonstellingsperiode krijgt een thema dat vast hangt aan een land. In september 2011 was bijvoorbeeld Tsjechië aan de beurt. Dit gedeelte van "Hangar 7" wordt HangART-7 genoemd en is een samenwerkingsverband met 'Basis Wien".
Salzburg_diner-hangar-7-g3.jpg
De leidende factor achter deze kunstexposities is niet Dietrich Mateschitz zelf, maar Lioba Reddeker Dietrich Mateschitz is de oprichter van Red Bull en sterk aan Salzburg verbonden. Hij heeft het ijshockeyteam en het voetbalteam van Salzburg gestalte gegeven. Red Bull kom je dan ook erg veel in de stad tegen. Met het verkopen van de energiedrankjes heeft Mateschitz zoveel geld verdiend, dat hij er leuke dingen mee doet in de stad Salzburg. Buiten het feit dat hij sportclubs hoger op helpt, doet hij dus ook veel in de horeca en zet hij Salzburg op een wereldwijd hoog niveau op velerlei gebied.
 Salzburg_diner-hangar-7-g.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!