SalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburg

Carpe Diem, fingerfood in Salzburg

Op de hoek van de Getreidegasse-Bürgerspittalgasse in Salzburg vind je een bijzonder restaurant: Carpe Diem. Het ziet er van buiten erg gezellig uit en het is er een drukte van belang. Het restaurant biedt 'fingerfood' aan op een hoog niveau. De eigenaar van dit restaurant is Dietrich Matneschitz, de beroemde oprichter van Red Bull.

Salzburg_diner-carpe-diem--k.jpgVoor je hierheen gaat moet je goed weten waar je aan begint. Carpe Diem is een trendy zaak, waar je op verschillende manieren kunt eten. Het restaurant heeft een Michelin-ster. Op de begane grond vind je een gourmet-restaurant aan de rechterkant en een borrelruimte aan de linkerkant.

Via een trap ga je naar boven, waar je op de lounge afdeling komt. Er zijn ook gewone maaltijden bij Carpe Diem te bestellen, maar het restaurant staat bekend om het fingerfood. Bij Carpe Diem houdt fingerfood in dat je ten eerste een keuze maakt uit het aantal gerechten dat je gaat nemen. Je kiest uit minimaal 3 (21 euro) en maximaal 7 (53 euro) gerechten. Vervolgens kies je van de kaart welke gerechten je wil.

Fingerfood
Je 'hangt' in de bank op de loungeafdeling en wacht tot je gerechtjes komen. De gerechten bestaan uit hoge, smalle vaasjes gevuld met heerlijkheden. De hoeveelheden zijn echter klein, je moet dus meerdere vaasjes bestellen als je honger hebt.

De gerechten zien er prachtig uit en smaken heerlijk. Het zijn bijzondere combinaties, die op een prachtige wijze worden gepresenteerd. Er is één grote maar: het woord zegt het al: fingerfood. De porties zijn klein! De tijd die tussen de diverse gerechten zit is erg groot, waardoor de grote trek niet echt gestild wordt. Je moet dit eten en dit restaurant niet zien als een maaltijd, maar als een belevenis. Het is niet goedkoop, maar wel leuk om eens te doen. Op het terras kun je kijken naar de flanerende mensen in de Getreidegasse.

Carpe Diem
Gertreidegasse 50, Salzburg

Salzburg_diner-carpe-diem--g.jpg 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!