SalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburg

Punch van Sporer

In de Getreidegasse vind je een zaakje waar je normaal gesproken misschien snel aan voorbij zult lopen. Het is een beetje onopvallend en ziet er niet direct aantrekkelijk uit. Maar....vergis je hier niet in. Het is eigenlijk een slijterij met een "bar-funktie". Hier worden op verzoek, voor je neus de heerlijkste drankjes gemixt.

Salzburg_drinken--sporer-jpg.jpgNaast hotel "Blauen Gans" in de Getreidegasse numer 39, vind je het smalste huis van deze straat. Hierin zit Sporer, een slijterij die voor de Salzburgers belangrijk is. Binnen vind je dan ook de echte Salzburgers die na een afspraak of na het werk even langskomen om elkaar te ontmoeten en om een drankje te drinken.

Je kunt kiezen wat je wilt. Je kunt gewoon flessen drank kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een drankje aan de bar te drinken. Punch is zeer bekend in deze zaak en wordt dan ook de hele dag door gemaakt. Ook allerlei soorten likeur, kruidenbitters en Schnaps zijn hier te vinden.

Sporer is ook een merk. Deze zaak heeft eigen merken drank, die ook via de website worden verkocht. Maar...veel leuker is het natuurijk om "live" binnen te lopen in dit karakteristieke stukje Salzburg en onder het genot van het Salzburger accent een Salzburger specialiteit te nuttigen in hartje Salzburg...! Prosit!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!