SalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburg

Kerstmarkten in Salzburg

Kerst begint in Salzburg al†in de Adventstijd. In deze periode staan familie en vrienden centraal. Er zijn vele tradities rondom deze tijd, waar de meeste Salzburgers zich aan houden. Als toerist merk je hier minder van, al is de sfeer die er in de stad heerst echt en niet gekunsteld. Dat heeft natuurlijk alles met de tradities te maken.

De stad ademt sfeer, warmte en gezelligheid. Overal is de sfeer van kerst en advent aanwezig. De etalages zijn prachtig versierd, overal ruik je heerlijkheden uit de huizen en restaurants komen en de sprookjesachtige muziek en verlichting doen de rest. De kerstmarkten beginnen op 21 november. Er zijn er meerdere in de stad.

Salzburg_christkindlmarkt-kerst

Christkindlmarkt in de Altstadt
van 21 november tot en met†26 december 2019. Ook tijdens de Kerstdagen is de Christkindlmarkt dus geopend en kun†je genieten van een zeer speciale kerstsfeer in het centrum van Salzburg. Je vindt deze markt op de Domplatz en†Residenzplatz. Meer informatie op de website van de Christkindlmarkt.

Hellbrunner Adventzauber
Van 21 november tot en met 24 december kun je in de paleistuinen van Slot Hellbrunn terecht voor de kerstmarkt. Tegen de wand van het gele slot Hellbrunn is een adventskalender geplaatst die dagelijks wordt bijgehouden. Er zijn meer dan 10.000 rode ijspegels verdeeld over de kerstbomen van de tuin en in de†Orangerie kun je genieten van lekkere†bijpassende gerechten in het Adventscafť. Voor kinderen is er veel te doen: speurtocht, ponyrijden, worstjes grillen en er zijn sprookjesvertellers (duitstalig). Ook kun je een tentoonstelling van kerststallen bezoeken. Dagelijks van 13.00 tot 20.00 uur.

Salzburg_Hellbrunner-Advent-kerstmarkt

Weihnachtsmarkt Mirabellplatz
van 21 november tot†en met 24 december. Dit is een kleinere markt op het plein bij Schloss Mirabell, waar je wel alles vindt wat op een kerstmarkt thuishoort. Kijk op de site om de beste informatie per dag te krijgen.

Festungsadvent
Kerst- en adventsmarkt op de Burghof, het plein bij Festung Hohensalzburg. Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 18 november 2019 tot en met 5 januari 2020. Van 10.00 tot 19.00 uur.

Via de site van Salzburg.info kun je†zien wat er nog meer mogelijk is in Salzburg. Circus in†het Volkspark, Adventszingen in de grote Festspielhauser, adventsconcerten op de Hohensalzburg, het is allemaal†mogelijk. Voor sommige evenementen moet je reserveren en betalen.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Tips en bezienswaardigheden