salzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Parkeren in Salzburg

Ga je met de auto naar Salzburg of het Salzburgerland en verblijf je in een boerderij, appartement, camping, hotel of B&B in de omgeving, dan ga je waarschijnlijk met je auto als je Salzburg wil bezoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden om de auto te parkeren in de stad, maar het is eigenlijk nooit gratis. Een alternatief is het openbaar vervoer. Dat is zeker de overweging waard! 

Er zijn diverse mogelijkheden om de stad Salzburg per auto te bereiken. De Altstadt (waarvoor de meeste toeristen naar Salzburg komen) is bijna geheel autovrij. Aan de rand van de Altstadt zijn er mogelijkheden om je auto op straat te parkeren. Er zijn zes parkeergarages die allemaal op loopafstand van de Altstadt liggen en er zijn twee pendellokaties buiten de stad. Hier kun je voor 5 euro je auto parkeren en met een speciale pendelbus naar de stad rijden. Kijk hieronder voor lokaties.

Parkeren bij P&R
Je koopt je kaartje bij een automaat. Soms staat er een parkeerwachter, maar dat is niet altijd het geval. 
* Bij Salzburg Süd (aan de A10) vind je een P&R parkeerplaats vanwaar je met de bus naar de stad kunt. Je betaalt 5 euro om hier alleen te parkeren, 9 euro als je ook met de bus naar het centrum wilt (max. 5 personen). Let goed op waar je uitstapt, hier vertrekken de bussen op vaste tijden (dienstregeling) ook weer richting parkeerplaats. Obuslinien 3 voor het centrum.
* Aan de A1 bij de beursgebouwen (Messecentrum) vind je ook een P&R, waar je je auto kunt parkeren en met de bus naar de stad kunt. Deze kost ook 9 euro om alleen te parkeren en 12 euro in combinatie met de bus (max. 5 personen). Obuslinien 1 naar het centrum.

Meer informatie vind je in deze folder.
 
Parkeergarages (zie plattegrond)
Afhankelijk van welke kant je komt, kies je een parkeergarage. P1 is onze favoriet, maar ook de andere garages bieden ruime mogelijkheden. De tarieven zijn redelijk. Per uur betaal je tussen de 2 en 3 euro. Voor een etmaal (van toepassing als je in een hotel in het centrum verblijft en wordt verwezen naar één van deze garages) betaal je tussen de 15 en 25 euro. Hiermee moet je met je vakantiebudget dus even rekening houden.

Sommige hotels geven korting in de garages, de meesten niet. Het kan dus aardig oplopen als je meerdere dagen je auto in deze garages parkeert. Vanuit alle parkeergarages is de loopafstand naar het centrum goed te doen. Je bent maximaal 10 minuten lopen verwijderd van de leuke gebieden in en om de Altstadt.  

- P1 - Hypo-Garage - Petersbrunnstraße 3 - 5020 Salzburg  
- P2 - Altstadtgaragen - Hildmannplatz 1 - 5020 Salzburg  
- P3 - Raiffeisen - Schwarzstraße 13-15 - 5020 Salzburg  
- P4 - Mirabellgaragen - Mirabellplatz 5a - 5020 Salzburg  
- P5 - Linzer Gasse - Glockengasse 4a - 5020 Salzburg  
- P6 - APCOA - Franz-Josef-Straße 24a - 5020 Salzburg

Parkeren op straat
Parkeren op straat is voordeliger dan parkeren in een garage. Je mag alleen maximaal drie uur parkeren op een plek aan de straat. De tarieven lopen uiteen van 1,30 euro tot 2 euro per uur. Het is alleen lastig om een plek te vinden, je moet echt zoeken. De hele Altstadt is autovrij, de eerste rand om de Altstadt waar je met de auto mag komen en dus ook mag parkeren is altijd druk en vol. Wij raden je aan het risico van lang zoeken niet te lopen en gewoon in de parkeergarage te gaan staan. Betaald parkeren op straat:
* van 09.00 uur tot 19.00 uur maandag t/m vrijdag
* van 09.00 uur tot 16.00 uur op zaterdag  

Salzburg_parkeren-salzburg 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!