SalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburg

Café Bazar

Marmeren tafels, leren stoelen en heel veel kranten! Café Bazar is het café/koffiehuis van de kunstenaars, dichters, schrijvers en denkers.

Café Bazar is de woonkamer van artistieke mensen en heeft de naam een 'instituut' in Salzburg te zijn. Hier vind je op alle tijdstippen van de dag de echte Salzburger: voor een ontbijtje, voor het lezen van de krant met een kop koffie, voor een snelle ontmoeting met een bekende of voor een lekkere lunch.

Het heeft een grote vaste kern van vaste klanten. Obers komen niet ieder moment vragen of je nog wat wilt bestellen, je wordt met rust gelaten. Als je zo'n twee keer besteld is het hier helemaal goed en kun je zo lang blijven als je wenst! Aan de overkant van de Altstadt, aan de rechteroever van de Salzach vind je Café Bazar in een prachtig historisch pand.
Salzburg_koffie-cafe-bazar-g.jpg
In 1936 streek Marlene Dietrich hier neer en daarna is het een beroemde plek in Salzburg geworden. De echte oude sfeer van de Oostenrijkse koffiehuizen is hier 100% terug te vinden. Het is er altijd druk, iedereen in de stad kent dit koffiehuis, generatie na generatie. Het café Bazar is onderdeel van hotel Branstätter. Loop er in ieder geval even binnen om de sfeer te proeven, het brengt je terug naar lang vervlogen tijden!

Cafe Bazar
Schwarzstraße 3
A-5020 Salzburg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!