Salzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Reber, heerlijke chocolade en snoep

Bij Reber in Salzburg kun je mozartkugeln en mozartgebakjes kopen. De bekende Mozartkugeln zijn bonbons met in de kern marsepein en pistachenoten. Om deze kern vind je hazelnootnougat, groene pistachte en amandelen en helemaal aan de buitenkant chocolade.

Salzburg_winkel-reberIn 1890 zijn de Mozartkugeln bedacht door Paul Fürst, een banketbakker uit Salzburg die iets wilde doen met de beroemdste zoon van de stad. In eerste instantie noemde hij de kugeln Mozartbonbons. Fürst heeft 'vergeten' patent op de Mozartkugeln aan te vragen, waardoor ze door vele fabrikanten zijn nagemaakt. Reber is een merk dat uit Beieren komt.

Snoep en chocolade
Qua smaak boeten ze in op de originele Mozartkugeln van Fürst, maar qua prijs zijn ze aantrekkelijker. Bovendien heeft Reber veel keuze aan snoep en lekkernijen die je als cadeautje voor het thuisfront kunt kopen. Je vindt de Reberwinkel op de Alter Markt 5, je kunt er bijna niet omheen.

In de winkel vind je de kleuren rood en oranje, net als op de verpakkingen van de chocolade. Het is een goed idee een paar verschillende soorten van de Mozartkugels te kopen en te proeven. Hoeft niet heel duur te zijn, het hoort bij Salzburg!

Reber 
Alter Markt 5, Salzburg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!