Salzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Grüne markt (versmarkt)

Sinds 1984 wordt op de Universiteitsplatz in Salzburg een gezellige markt op een schilderachtige plek gehouden. Handelaren uit de omgeving bieden hier dagelijks hun koopwaar aan. Rondom de fontein is de markt opgesteld.

Salzburg_markten-grune-markt.jpgJe vindt hier bijna geen gewone marktkraampjes, maar houten huisjes waar dagelijks een markt gehouden wordt. Elke dag kun je hier levensmiddelen en streekprodukten kopen tussen 7 uur 's morgens en 19 uur 's avonds. Zaterdag van 06.00 uur tot 15.00 uur.

Het is een gezellig marktje, niet al te groot, maar voor specialiteiten uit de streek moet je hier zijn. Alle klassen uit de maatschappij kopen op deze markt vanwege het authentieke karakter en de goede kwaliteit van de produkten. Buiten de streekprodukten (zoals lekkere knapperige appels, varkensgebraad en worst) vind je hier ook exotische vruchten en vis, bloemen, fruit en Salzburger handwerk.

Het is zeker de moeite waard deze markt eens te bekijken. Misschien om even lekker wat vers fruit te kopen, maar zeker ook om te genieten van de sfeer en het schilderachtige plekje! De markt is te vinden op de Universitätsplatz/Wiener-Philharmoniker Gasse.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!