SalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburg

Christkindlmarkt, kerstmarkt in Salzburg

In december vind je in Salzburg een zeer mooie kerstmarkt rondom de pleinen bij de Dom. Met name zelfgemaakte versieringen worden er verkocht, maar natuurlijk vind je er ook alle zaken die op een 'normale' kerstmarkt te vinden zijn.

Salzburg_markten-kristkindlmarkt.jpgSalzburg staat bekend om zijn handwerk en om de biologische produkten. Op deze kerstmarkt zul je je hart op kunnen halen als je voor deze zaken komt. Het is wel enorm druk. De laatste jaren heeft de Christkindlmarkt veel bekendheid gekregen. Samen met het schilderachtige decor dat de Altstadt voor deze markt vormt, zorgt het voor een enorme toeloop van toeristen. Vooral de weekenden zijn enorm druk.

Andere kerstmarkten
Behalve de grote Christkindl markt op de Domplatz en de Residenzplatz, zijn er in Salzburg nog meer sfeervolle kerstmarkten. Op de Mirabellplatz bij Schloss Mirabell vind je een leuke markt met kraampjes, lekkernijen en muziek. Op het plein voor het sprookjesachtige Schloss Hellbrunn vind je Van 20 november tot en met 24 december een grote en gezellige advents- en kerstmarkt met kraampjes, muziek, activiteiten voor kinderen en een tentoonstelling van kerststallen. Ook op het Burghof, het plein bij Festung Hohensalzburg, is er in het weekeinde een gezellige kerstmarkt.

Salzburg_christkindlmarkt

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!