SalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winter

Zwemmen in de Fuschlsee in het Salzkammergut

Als je op een warme, zomerse dag in Salzburg verblijft heb je misschien behoefte aan verkoeling. Dat kun je vinden aan de Fuschlsee. Op ca. 45 minuten rijden van de stad zit je in het Salzkammergut, waar je met kinderen meer dan goed terecht kunt, bijvoorbeeld om in de Fuschlsee te zwemmen.

fuschlsee-salzburgDe Fuschlsee is niet zo heel erg bekend bij het grote publiek. Toch zijn hier een aantal zaken die bijna iedere Nederlander kent. Wat te denken van het hoofdkwartier van Red Bull. In een prachtig, modern gebouw is hier dag en nacht actie om de wereld van Red Bull te besturen.

Ook vind je aan het meer Slot Fuschl. Dit is helaas niet te bezichtigen (het is een hotel en conferentieoord), maar we kennen het bijna allemaal als ouderlijk huis van Sissi in de films met Romy Schneider. Wellicht dat je het herkent.

Strand
Ook is de Fuschlsee de moeite waard als je een lekkere stranddag door wilt brengen. Rijd naar het plaatsje Fuschl am See en probeer je auto te parkeren. Hier vind je een waterparadijsje voor jong en oud. Er is een binnenzwembad, een buitenzwembad en natuurlijk een strandje aan het meer.
In het meer is een ponton aangelegd waar je heen kunt zwemmen, er zijn glijbaantjes en de waterkwaliteit is prima. Vanaf het terras kun je met een drankje, hapje of heerlijke maaltijd het geheel overzien of genieten van de zonsondergang. Die is hier erg mooi!

Fuschlsee_SalzkammergutAls je vanuit de stad naar de Fuschlsee rijdt, zul je merken dat er veel plekken zijn waar je je auto kunt parkeren en aan het meer kunt verblijven. Dit is een goed idee en aan te raden. Voor het parkeren betaal je niets, maar als je bij het strandje aankomt,blijken het meestal prive-terreinen te zijn. Je betaalt dan een bedrag van ca. 4 euro per persoon. Dit is goed om te weten vr je je auto parkeert, al je spullen uitpakt en je wilt installeren voor een heerlijke dag aan het meer. Bij deze strandjes vind je vaak n of meerdere horeca-gelegenheden.

Bijna iedere plek aan het meer is idyllisch te noemen. Het heldere water en de bergachtige omgeving zorgen voor een prachtig en aantrekkelijk plaatje. Relatief gezien dicht bij de stad breng je aan de Fuschlsee een heerlijke dag door.

Het meer is maximaal 4,1 kilometer lang, 0,9 km breed en 66 meter diep. Aan de oever loopt het langzaam af, zodat het ook voor kleine kinderen heerlijk is om hier te 'badderen'. Als je in de stad verblijft is het heerlijk om hier in de late namiddag naar toe te gaan, lekker te zwemmen en een maatlijd bij n van de restaurants te nuttigen (goed betaalbaar). Ook voor een hele dag kun je hier goed terecht als welkome afwisseling op het stadse leven.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!