Salzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Haus der Natur, leuk voor kinderen!

Na een ingrijpende renovatie is dit museum een topper onder de Salzburger musea geworden. Voor kinderen is dit werkelijk een hoogtepunt bij een bezoek aan Salzburg. Alles wat met natuur en techniek te maken heeft kan hier worden bezichtigd: haaien in een reuzenaquarium, skeletten van prehistorische dieren, alles over ruimtevaart, maar ook een reis door het menselijk lichaam. Het is bijzonder aansprekend en interactief opgezet.

Salzburg_kinderen-haus-der-natur-k.jpgBekijk met eigen ogen een koraalrif met haaien of cobra's in een terrarium. In dit museum vind je een reuze aquarium en een reptielenhuis, waardoor het bijna een dierentuin is.

Maar er is meer! Er is een techniekafdeling waar kinderen de leukste experimenten zelf uit kunnen voeren. Tachtig interactieve opstellingen zijn gemaakt om mee te spelen en om ervan te leren. Enorme gebitten laten zien hoe wij eten, door de ruimte zweven in een windturbine, de muziek van Mozart door je hele lichaam voelen en het tropische regenwoud beleven? In dit museum kan het allemaal, het Huis der Natur leeft! Op meer dan 7000 m2 vind je hier het meest populaire en bovendien grootste museum van Salzburg. Hier leer je de natuur van haar spannendste kant kennen.

Openingstijden van het museum: elke dag (behalve 25 december) van 09.00 uur tot 17.00 uur. Entreeprijs: 8 euro voor volwassenen, 5,50 euro voor kinderen.†Er zijn ook familiekaarten te koop, met meerdere familiemogelijkheden. Met de Salzburg Karte is het gratis.†Bij het museum vind je een restaurant.†

Haus der Natur
Museumplatz 5, Salzburg†

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!