SalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winter

Museum der Moderne Salzburg

Het Museum der Moderne Salzburg (MdM) bestaat uit twee gebouwen op twee spectaculaire locaties in Salzburg: MdM Rupertinum in het historische centrum van de stad: een barok gebouw voor nieuwe artistieke concepten.  MdM Mönchsberg geeft ruimte aan moderne en hedendaagse kunst in een prachtig gebouw hoog boven de stad.

Salzburg_Museum-der-ModernenHet Museum der Moderne Mönchsberg geeft aandacht aan moderne en hedendaagse kunst uit de 20e en 21e eeuw. Daarbij is ook veel aandacht voor fotografie. In de collectie van het museum bevindt zich werk van beroemde fotografen en kunstenaars als Ernst Haas, George Condo, Fernand Léger, Gerhard Richter, Shirin Neshat, Erwin Wurm, William Kentridge, Markus Raetz, Helmut Newton, Stephan Balkenhol, Anselm Kiefer, Max Ernst, Hiroshi Sugimoto, Jean Dubuffet, EVA & ADELE, Christoph Schlingensief, Rebecca Horn en Nobuyoshi Araki.

Tip: Boek een rondleiding met gids door het museum, zodat je alles komt te weten van het museum en de kunstwerken!

Boek een rondleiding met gids door het Museum der Moderne

Gebouw
Het Museum voor Moderne Kunst op de Mönchsberg biedt het hele jaar door nationale en internationale tentoonstellingen over moderne en hedendaagse kunst. Het gebouw zelf is een meesterwerk van moderne architectuur. De gehele buitengevel is bekleed met marmer van de lokale Untersberg. Het gebouw is een ontwerp van een team van architecten van Friedrich Hoff Zwink uit München. Zij kregen toestemming om het gebouw temaken omdat zij perfect de markante watertoren uit de 19e eeuw in het moderne gebouw hebben weten te integreren.

Het museum is verdeeld over vier niveaus met ruime zalen, perfect voor de presentatie van de vaste collectie en wisselende tentoonstellingen. Op de 3e verdieping vind je restaurant M32, met een groot terras waar vandaan je een schitterend uitzicht hebt op Salzburg en Hohensalzburg. Een mooie locatie voor een heerlijke lunch of diner.

Salzburg_M32-restaurant-museum

Rupertinum
De andere vestiging van het museum in Rupertinum werd in 1983 geopend als Salzburg Museum voor Moderne Kunst en Grafische Collecties. Oprichter en directeur Otto Breicha integreerde de Oostenrijkse Fotogalerie in het museum, en die is uitgegroeid tot de belangrijkste collectie van hedendaagse Oostenrijkse fotografie.

Openingstijden:
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Woensdag tot 20.00 uur.
Entree: 8 euro voor volwassenen bij Mönchsberg, 6 euro voor kinderen.
12 euro voor Mönchsberg en Rupertinum, 8 euro voor kinderen.
Gratis met de Salzburg Card!

Museum der Moderne Mönchsberg
Mönchsberg 32, Salzbrug

Salzburg_museum-modernen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!