salzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Neue Residenz en Salzburg Museum

In Salzburg zien we veel barok en veel uit het verleden. Toch is er ook een modern Salzburg, wat duidelijk te zien is in het Salzburg Museum of Neue Residenz, zoals het ook wel wordt genoemd. Het herbergt ook een groot panorama van de stad uit 1829, waar bezoekers met een verrekijker details kunnen bekijken.

Salzburg_musea-neue-residenz-k.jpgHet museum is sinds 2007 gevestigd in het prachtig gerestaureerde Neue Residenz aan het Mozartplein, tegenover de 'oude' Residenz. Het gebouw wordt de Neue Residenz genoemd, maar is in wezen maar drie jaar jonger dan de oude, meer bekende Residenz.

In dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis, kunst en cultuur van Salzburg. Het is een modern museum, maar ook enorm informatief en onderhoudend. Via filmpjes, maar zeker ook door prachtige en creatieve methodes, wordt de geschiedenis op een leuke manier levend gemaakt. Het museum heeft hier een goede balans in gevonden. In dit museum maakt men een rondgang door het verleden van Salzburg in velerlei opzichten. Alles komt aan bod: hoe was het leven vroeger, literatuur, muziek, wetenschap en ook moderne kunst. Tevens heeft het museum altijd een aantal wisselende tentoonstellingen, vaak met moderne kunst.

Salzburg_musea-neue-residenz-k2.jpgHet Panorama is een 26 meter rond schilderij van het Salzburg van de 19e eeuw. Het is een beetje te vergelijken met Panorama Mesdag dat wij in Den Haag hebben. Met kleine verrekijkertjes kan de bezoeker details beter bekijken. Het Panorama is van 1786 tot 1847 gemaakt door Sattler en is 130 m2 groot. Het is erg indrukwekkend hier te staan en het gevoel te hebben de stad in een hele andere tijd te bezoeken. Via allerlei moderne snufjes kan de bezoeker veel extra informatie bij het schilderij krijgen.


Adres: Mozartplatz 1
Website Salzburg†Museum

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!