salzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Freilichtmuseum, openluchtmuseum bij Salzburg

Op 5 kilometer ten zuidwesten van Salzburg ligt in Grossmain het Freilichtmuseum, het grootste museum van het Salzburgerland.†Dit openluchtmuseum is van Pasen tot Allerheiligen te bezoeken van dinsdag tot zondag. In de zomermaanden zijn de openingstijden wat ruimer.

Salzburg_musea-freilichtmuseum-k.jpgIn dit openluchtmuseum kun je zien welke boerenhuizen er van de 16e tot de 19e eeuw in het Salzburgerland stonden. Van een dorpsschooltje, molens, hooischuren, berghutten, houtzagerijen, meubels en keukengerei tot statige hoeves en woonhuizen. Je makt een†reis door de tijd en ziet de geschiedenis van het Salzburgerland aan je voorbij trekken.

Het is een groot terrein van ca. 50 hectare groot, waar je flink kunt wandelen. Er staan circa 60 boerderijen op het terrein die tot in de puntjes zijn ingericht zoals bij de tijd van de boerderij hoort. Men is in Salzburg erg bang dat het boerenerfgoed, de landbouwcultuur verdwijnt. Om dit te voorkomen heeft men dit park gebouwd en vindt men in Hellbrunn een museum voor het boererfgoed van de streek.
In het Freilichtmuseum kun je je verbazen over de bouwtechnieken van vroegere tijden, kun je in mei de traditie van de meiboom beleven, ga je op in het vroegere eenvoudige leven van de Salzburgers en geniet je van een lekkere maaltijd in het restaurant.
Mocht je moe zijn van alle belevenissen, maar toch het terrein helemaal willen zien, dan kan dat met een stoomtrein. Deze gaat door het hele museum heen.
Het Freilichtmuseum is een dag genieten voor jong en oud, er is van alles te beleven!†††
Salzburg_musea-freilichtmuseum-b.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!