SalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburg

Schloss Leopoldskron

Aan de andere kant van de Mönchsberg (vanaf de Altstadt gezien) ligt het Slot Leopoldskron. Via de Leopoldskronstrasse kom je hier terecht. Dit slot is bekend uit de Sound of Music, al is het slot niet één keer in beeld geweest. Wat we wel in de film zagen is het water aan de achterkant van het Slot.

Dit meer is veel in de film gebruikt als 'achtertuin' van het huis van de familie von Trapp. Er loopt een weg om het meer heen, vanwaar je een prachtig uitzicht op slot Leopoldskron hebt. Ook kun je de laan voor het kasteel langs lopen. Bij de ingang van het slot tref je een plaquette aan waarop wordt gerefereerd naar het "Sound of Music" verleden. Meer is er niet!

Om te wandelen is het echter zeer geschikt, vooral door het mooi aangelegde park bij Schloss Leopoldskron. Vanaf de Hohensalzburg heb je ook een mooi uitzicht op dit slot met park. Schloss Leopoldskron is tussen 1736 en 1744 gebouwd in opdracht van bisschop Firmian. Het was in oorsprong in rococostijl gebouwd, maar is later veel en vaak veranderd. Nu zien we veel classisistische stijlen in het gebouw terug. Het heeft meer bekendheid gekregen door Max Reinhardt. Hij was in de jaren 1918 tot 1938 de drijvende kracht achter de Salzburger Festspielen. Hij woonde hier gedurende deze jaren en heeft het ook op laten knappen.

Ook vinden we in de wijk Leopoldskron het openbare openluchtzwembad van de gemeente Salzburg. Kijk voor meer informatie bij de tips op deze Salzburg site! 
Salzburg_tuin-Leopoldskron.jpg 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!