SalzburgSalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburg

Landhuizen en parken

Salzburg en omgeving kent heel veel landhuizen. Vaak hebben ze een verleden dat matcht met één van de bisschoppen die Salzburg rijk is geweest. Zij hebben, samen met de rijkdom die door het zout verkregen werd, enorm bijgedragen aan de architektuur in en om Salzburg.

Een mooi park met wandelmogelijkheden vind je bij Slot Anif. Dit is een waterslot uit 1848, dat niet voor publiek toegankelijk is. Het ziet er echter prachtig uit en is zeer geschikt voor een fotomomentje! Het slot zelf komt ook uit de neostijlenperiode, dat is duidelijk te zien. Toch is het zeer romantisch, al zullen sommigen van jullie het als kitsch bestempelen. Rondom dit slot ligt een prachtige engelse landschapstuin, waar je ook heerlijk kunt wandelen en genieten. 
Salzburg_tuin-divers-Slot-Anif.jpg
Al eerder genoemd is het Slot Aigen (bij de wijken). Ook hier vinden we een prachtige engelse landschapstuin waar je veel tijd door kunt brengen. Wandelen is hier zeer aan te raden. 

Salzburg_tuin-divers-Hellbrunner-Allee.jpgNog een prachtige mogelijkheid om te fietsen of wandelen vind je in de Hellbrunner Allee. Vanuit Slot Hellbrunn loopt de Hellbrunner Allee bijna synchroon aan de westelijke oever van de rivier de Salzach. De Allee is niet voor verkeer toegankelijk, wel voor voetgangers en fietsers.

Langs deze wandelpromenade vind je enorm veel prachtige landhuizen, de één nog mooier dan de ander. Helaas zijn deze ook niet voor bezichtiging toegankelijk, maar het is wel een goede manier om van Hellbrunn terug te wandelen naar de stad. De Hellbrunner Allee is ca. 6 kilometer lang.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!