Salzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Schloss Klessheim

Slot Klessheim ligt ten noordwesten van Salzburg, tussen Freilassing en de Salzach. Het werd rond 1700 gebouwd door Fisher von Erlach in opdracht van aartsbisschop Johann Ernst Graf von Thun en afgemaakt door aartsbisschop Firmian.

Oorspronkelijk noemde men het paleis Favorita. In de oorlog nam Hitler het zelf in gebruik als gastenhuis van de Führer (met name het mooie tuinhuis). Hij had gepland om na de overwinning vanuit hier de wereldvrede te verkondigen.

Gedurende de hele geschiedenis van het paleis heeft het een politieke lading gehad. Het is gastenverblijf van de regering geweest (nog steeds) en dient als podium voor belangrijke conferenties en gesprekken. 

In een deel van het Slot is nu het casino van Salzburg gevestigd. In het andere deel zit de Hotelvakschool. Een deel van de tuin dient als golfterrein. De tuin is hoog ommuurd en heeft elf wachttorens/huizen. De tuin bestaat uit drie delen. Sinds 1921 is het slot in bezit van de provincie Salzburg. Helaas staat er sinds het EK voetbal in 2008 een enorm stadion in het zichtsveld van dit slot. Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 15.00 uur. Verder is het niet te bezichtigen.
Salzburg_tuin-schloss-klessheim-g.jpg 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!