www.salzburg-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
SalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winter

Kaiserschmarrn, de typisch Oostenrijkse pannenkoek!

Of je nou voor wintersport in Oostenrijk bent of voor wandelingen in de bergen tijdens de zomer, of het gaat om een citytrip naar bijvoorbeeld Salzburg of een kampeervakantie ergens op een boerderij op het platteland..., één gerecht mag nooit ontbreken tijdens een vakantie in Oostenrijk: Kaiserschmarrn!!

Hierbij het recept om de heerlijkste Kaiserschmarrn ook thuis te kunnen maken. Niet uit een pakje, maar het echte traditionele recept! 

250 ml melk
150 gram meel
zout
3 - 4 eierdooiers
3 - 4 eiwitten opgeklopt tot een schuimige massa
rozijnen
slagroom (niet noodzakelijk)
boter
suiker
fruit, appelmoes of sap 
Net als bij pannenkoeken gaat de melk, het meel en het zout in een kom. Klop hier een beslag van. Voeg vervolgens de eierdooiers één voor één toe en blijf kloppen. Als laatste mag de stijfgeklopte eiwit toegevoegd worden. Maak een vloeiend beslag van deze ingrediënten. Als je de Kaiserschmarrn heel "fijn" wilt hebben (niet grof), dan kun je een paar lepels vloeibare slagroom toevoegen aan het beslag. Verhit boter in een diepe koekenpan. Schenk het deeg in de pan en bestrooi het met de rozijnen. Zet het vuur niet te hoog. Laat het "pruttelen" totdat het deeg voor de helft is doorgebakken. Als de onderzijde kleurt, mag de koek ongedraaid worden. Bak ook de onderkant af en verklein de koek in de pan. Je kunt hier al eerder mee beginnen, door net als bij een roerei de koek in stukjes te snijden. Je krijgt echter een mooier resultaat als je wacht tot de koek aan beide kanten bruinig kleurt. Strooi suiker over de stukjes Kaiserschmarrn en laat het geheel nog even licht aanbakken. Dien het vervolgens op. Dit hele proces duurt even, zeker 20-30 minuten Kaiserschmarrn zijn heerlijk met appelmoes, een fruitcompot of vruchtensap.
 Salzburg_recepten-kaiserschmarrn.JPG

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!