SalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburg

Salzburger Nockerl

Dit is zeker geen gemakkelijk recept. Zoals bij iedere souffle bestaat het gevaar op 'instorten', dus het is een risico om dit recept te kiezen als je gasten krijgt. Bovendien kun je het niet lang tevoren klaar maken, omdat†de Nocklern meteen uit de oven gegeten moet worden. Toch willen wij je dit typisch Salzburger recept niet onthouden....

50 gram (room)boter
150 centileter melk
3 eieren op kamertemperatuur
citroen
1 vanillestokje
2 lepels suiker
4 afgestreken eetlepels bloem
1 klodder jam naar eigen smaak

Doe de melk en boter samen in een pan en breng dit aan de kook. Voeg het vanillestokje toe en maak er een vloeiend geheel van (laat de vanille even goed intrekken). Neem de jam en smeer deze uit over de bodem van je bakvorm. Het melk/boter/vanillemengsel mag hier overheen. Vergeet niet het vanillestokje te verwijderen. Splits de eieren. Het eigeel klop je samen met het suiker tot een romig geheel. Het eiwit klop je stijf, vermeng de (gezeegde) bloem hierdoorheen. Voeg het eigeel en het eiwit weer samen en maak er een mooi geheel van. Voeg een beetje citroensap toe. Pak twee lepels en probeer mooie bollen van het beslag te vormen. Deze leg je in je bakvorm, naast elkaar. Snel in de voorverwarmde over, op 250 graden ca. 20 minuten bakken. Als het klaar is uit de over halen, bestrooien met poedersuiker en meteen opdienen. Als het goed is, is de Nockerln van binnen cremig. Smakelijk eten!
Salzburg_specialiteiten-salzburg-nockerl-g.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!