www.salzburg-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
SalzburgSalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburg

Jause

Jause is een Oostenrijks woord voor een koude maaltijd met brood. Vaak kun je een Jausestation vinden in de bergen, waar je kunt rusten tijdens het skiën of wandelen.

Salzburg_specialiteiten-jause-k.jpgDe koude maaltijd met brood kan met van alles worden gecombineerd wat er lekker bij smaakt. Het Salzburgerland staat bekend om zijn biologische produkten en streekgerechten. In de Jausemaaltijden zie je dat vaak terug. Een goede Jausemaaltijd in een berghut is bijvoorbeeld een Speckbrot, Wurstbrot of een Käsebrot.

Als je dit bestelt krijg je een grote snijplank met vers brood overladen met meerdere soorten spek, worst of kaas, net wat je kiest. Vaak gegarneerd met augurk en groente. Specialiteit binnen deze specialiteit zijn Knödels die bij de Jause kunnen zitten. Knödels zijn deegballen in bouillon gekookt, die diverse smaken kunnen hebben.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!