SalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winter

Naar grote hoogte met de Untersbergbahn

Ten zuiden van de stad Salzburg ligt een populaire attractie voor een uitstapje: de Untersbergbahn. Het hele jaar door kun je met deze spectaculaire kabelbaan naar de top van de Untersberg 'fahren' en kun je genieten van de prachtige bergwereld bij Salzburg. Voor mensen met hoogtevrees is het een heftige ervaring, maar het is wel te doen!

Salzburg_untersbergbahnDe Untersbergbahn is een kabelbaan die je naar de top brengt van de Unterbergs, de 'huisberg' van Salzburg. De uitzichten zijn prachtig en de kabelbaan is spectaculair. Bovenop de berg kun je wandelen (geen al te heftige wandelingen), eten en/of drinken in de berghut, klimmen naar het hoogste punt met het kruis of gewoon genieten van het prachtige uitzicht. 

Vanaf 1776 meter hoogte zie je de stad Salzburg en de meren van zuid-Duitsland. Iedere 30 minuten vertrekt er een kabelbaan naar boven en/of beneden. Ook als het zwaar bewolkt is, is het boven heerlijk toeven. Beneden je zie je het witte wolkendek, terwijl je zelf met een strakblauwe lucht op het terras kunt zitten! Dus juist met bewoking is het aan te raden de zon hierboven op te zoeken, al mis je dan natuurlijk wel het mooie uitzicht op de stad en zuid-Duitsland... 

The Sound of Music

Untersberg_SalzburgDe Untersberg is ook bekend door The Sound of Music. Aan het einde van de film vertrekt de familie te voet over de bergen naar Zwitserland (dat is alleen in de film zo, dit is niet echt gebeurd). Deze beelden zijn gemaakt op deze berg. 
  
De Unterberg komen we bij de monumenten in de stad ook veel tegen. De stenen van veel kerken en gebouwen in Salzburg zijn gemaakt van steen van de Untersberg.

Op de Unterberg kun je eventueel een 2 uur durende wandeling maken naar de Toni-Lenz-Hütte. Dit is een uitgezette route, die ook voor beginners goed te doen is. Als je hier bent kun je ook de Schellenberger Eishöhle bezoeken. Wel goede schoenen aan en regenkleding meenemen. In de winter is de Untersberg geliefd bij skiërs.

Meer informatie op de website van de Untersberg.
Met de Salzburgkaart krijg je hier korting. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!