SalzburgSalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburg

Openbare zwembaden Leopoldskron en Volksgarten

In Duitsland en Oostenrijk is het heel gebruikelijk dat gemeenten grote openbare zwembaden beheren, zo ook in Salzburg. Deze zwembaden hebben vaak een lage entreeprijs en zijn geweldige paradijsjes met veel toezicht en een groot 'tuingehalte'. De buitenzwembaden zijn in de winter gesloten. Eind april, begin mei 2014 gaan ze weer open.  

Salzburg_zwembad-leopoldskronIn Salzburg zijn twee van dergelijke openbare zwembaden. In de wijk Leopoldskron vind je Freibad Leopoldskron, het zwembad dat ook wel 'Lepi' wordt genoemd. Het ligt achter de Mönchsberg in de wijk Leopoldskron aan de Leopoldskronstrasse. 

Freibad Volksgarten
In het oosten van de stad, aan de Salzach (aan de overkant van den Altstadt), vind je het Freibad Volksgarten aan de Hermann Bahr Promenade. Dit is het oudste zwembad van de stad, maar het is echt geweldig! In 2014 zijn er heel wat vernieuwingen aangebracht, waardoor het een waar lustoord is.

Bij mooi weer kunnen we een duik in een van deze zwembaden aanbevelen. Ze zijn heel goed onderhouden, er zit een grote tuin bij, er is altijd veel toezicht en er wordt opgetreden bij wangedrag. Ze hebben verschillende zwembaden en glijbanen en er is een restaurant. Het is hier heerlijk toeven en de prijzen vallen reuze mee.

Als je op een camping in Salzburg verblijft en je gaat met je gezin vaker gebruik maken van deze zwembaden, dan is het aan te raden om een familieseizoenskaart te nemen. Deze kost 71,50 euro (seizoen 2014). Je kunt dan met twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar onbeperkt gebruik maken van de zwembaden. Een kaartje per keer kost 3 euro voor volwassenen en 2,50 voor kinderen.

Freibad Leopoldskron
Leopoldskronstrasse 50, Salzburg

Freibad Volksgarten
Herman-Bahr-Promenade 2, Salzburg 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!