Salzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Boottocht over de Salzach

Salzburg ligt aan de rivier de Salzach. Waar water is kan meestal gevaren worden. Zo ook in Salzburg. Het zijn geen urenlange rondvaarten, maar net leuk genoeg om de Mozartstad vanaf het water te bezichtigen en ervan te genieten.

Salzburg_Salzach-rondvaartVan april tot en met oktober is het mogelijk deze rondvaarten te maken. In de winter ligt dit gebeuren stil. Er wordt gevaren met panoramaboten die niet al te groot zijn, maar die aan alle zijden een prachtig zicht geven.

Er zijn meerdere mogelijkheden om een rondvaart te combineren met een ander evenement, zoals bijvoorbeeld met een 'Mozart Diner Concert'. Ook zijn er mogelijkheden voor 'Highligts bij nacht' en een tocht naar Hellbrunn.†

De gewone rondvaart gaat via de Makartsteiger de Salzach af naar de ‹berfuhrstegbrug.†Deze ligt aan de zuidkant van Salzburg†bij de wijk Aigen en Josefiau. Dit zijn†vooral woonwijken en geen wijken met veel bezienswaardigheden. Wel zijn er vaak studenten op de brug te vinden, omdat er veel afdelingen van de universiteit in de buurt van de brug liggen. Met mooi weer genieten de studenten op deze brug van het buitenleven. De brug zelf is een voetgangers- en fietsersbrug, niet toegankelijke voor autoverkeer.

Bij de†‹berfuhrstegbrug keert de boot om en gaat terug (via dezelfde route) naar de Makartsteiger. De rondvaart duurt 35 - 40 minuten. Kosten zijn ca. 14 euro per persoon.†Er wordt meerdere keren per dag gevaren.†

Voor vaartijden en verdere mogelijkheden met deze rondvaartboten kijk je op deze site.††

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!