SalzburgSalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winterSalzburg

Klokkenconcert in de stad, vanaf de Mönchberg

Voor een echt 'kippenvelmoment' ga je op vrijdagmiddag naar de Mönchberg. Om 15 uur luiden alle kerkklokken van Salzburg.

Salzburg_klokkenspel-salzburgAls je met de Mönchberglift naar boven gaat (Gsättengasse, gratis met Salzburgcard), kom je uit op een prachtig uitzichtpunt. Er is een terras met een restaurant (M32), maar je kunt ook gewoon op het terras blijven en genieten van het prachtige uitzicht over de Altstadt. Dit is een bekend punt in de stad, je kunt dit terras vanaf vele plekken in de stad zien. Aan de reling zong Maria met de kinderen een deel van het Do-re-mi-lied.

Het kippenvelmoment beleef je op vrijdagmiddag, als om 15.00 uur alle kerkklokken van de stad luiden. Je zult ontroerd raken door de pracht van het geluid, gecombineerd met het schitterende uitzicht over de Altstad. Dit heeft niets te maken met de Sound of Music, maar heeft een Christelijke achtergrond. Vrijdag is symbool voor Goede Vrijdag en 15.00 uur is het tijdstip dat Christus overleed aan het kruis.

Je hoeft natuurlijk niet bovenop de Mönchberg te staan om te genieten van dit moment. Vanaf de andere uitzichtspunten is het eveneens prachtig om mee te maken. Ook als je midden in de stad staat, bijvoorbeeld in de Getreidegasse, kun je dit 'klokkengeweld' horen. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!