SalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgsalzburg-winter

Felsenreitschule

De Felsenreitschule is het bekende podium uit The Sound of Music waar de familie von Trapp voor het eerst en het laatst optreedt voor ze Oostenrijk uitvluchten. De muur met arcadevensters maakt de sfeer in de film compleet en is een beroemd punt in de stad geworden.

Salzburg_tips--Felsenreitschule-k.jpgProbleem bij deze Felsenreitschule is: waar vind je het? In ieder geval niet door de stad uit te pluizen en te blijven wandelen. Het is een verborgen schat, die je alleen via een rondleiding door de Festspielhauser te zien krijgt.

Het hele jaar door is het mogelijk deze rondleiding te boeken. In ca. 1,5 uur ga je door de Grote en Kleine Festspielhauser, met als toegift een bezoek aan de Felsenreitschule. Een bezoek aan de Festspielhauser is zeker geen straf. Het zijn prachtige concertzalen, waarbij je ook achter de coulissen mag kijken. 

Indrukwekkend is dat vooral het Grote Festspielhaus alleen voor een paar grote opera's tijdens de Festspiele wordt gebruikt. Achter de schermen zie je een compleet bos uit het plafond komen. Dit is het decor voor enkele voorstellingen, dat flexibel te bewegen is.

Op de plaats waar nu de concerten gegeven worden, bevonden zich vroeger de stallen van de prins-aartsbisschoppen. Ook toernooien en oefeningen voor drijfjachten vonden hier plaats. In 1607 werd de Felsenreitschule in opdracht van bisschop Wolf Dietrich von Raitenau gemaakt, maar pas in 1693 liet bisschop Johann Ernst Thun drie arcadengalerijen (de Felsenreitschule) voor toeschouwers maken. Er zat een breuk in de wand van de Mönchsberg, die door de aanleg van de arcadengalerij verdween. 

In de tijd van Mozart vonden bij de Felsenreitschule circusvoorstellingen en vuurwerkuitvoeringen plaats. Vandaag de dag worden hier nog steeds voorstellingen gegeven, zoals we in The Sound of Music konden zien.
Salzburg_tips--Felsenreitschule-g.jpg
Openingstijden:  
januari - mei/ oktober-december dagelijks om 14.00 uur.
juni - september dagelijks om 14.00 en 15.30 uur.
In juni en augustus is er ook een ochtendrondleiding om 09.30 uur.
Ga naar het Festspielhaus of voor informatie naar de VVV. tel: 0662849097

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!