salzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Bauernherbst Salzburgerland

Tussen het einde van augustus en het einde van oktober vindt sinds jaar en dag de Bauernherbst (Boerenherfst) plaats in 80 plaatsen in en rondom Salzburg. Breng je in deze maanden een vakantie door in het SalzburgerLand, dan kun je genieten van deze traditionele feesten tijdens de oogsttijd.

Salzburg_BauernherbstMet maar liefst 2000 verschillende activiteiten worden Salzburgse tradities, lokale gebruiken en oude ambachten in ere gehouden. De boeren halen hun vee binnen, gewassen worden geoogst, er is extra lekker eten en er zijn talloze markten. 

De koeien zijn prachtig uitgedost met bloemen, linten en bellen en komen samen met de schapen van de hoog gelegen almen terug naar de thuisstal in het dal. In de hele regio worden traditionele Almabtriebe georganiseerd, waarbij de plaatselijke bevolking gekleed gaat in passende klederdracht. Men kan heerlijke streekgerechten proeven op de boerenmarkten, dansen op de volksmuziek van de plaatselijke muziekkapel en oude ambachten als houtsnijden, kaas maken en manden vlechten bekijken. 

De Bauernherbst is niet te missen. Bij binnenkomst in een dorp in het Salzburgerland zie je vaak grote poppen van hooi die de festiviteiten aankondigen. Leuk om even te stoppen en een foto te maken!

Meer informatie over de Bauernherbst en het programma vind je op de website van het Salzburgerland

Salzburg_bauernherbst 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!