Salzburgsalzburg-winterSalzburgSalzburgSalzburgSalzburg

Leopoldskron, de wijk achter de Mönchsberg

De wijk Leopoldskron is de wijk die achter de Mönchsberg ligt (gezien vanuit de Altstadt). In deze wijk vinden we een paar belangrijke attracties. Allereerst natuurlijk Schloss Leopoldskron en het aantrekkelijke openbare openluchtzwembad. Reden genoeg om de Altstadt te verlaten en via de tunnel richting Leopoldskron te gaan.

Salzburg_leopoldskron-salzburgOm te wandelen is de wijk Leopoldskron zeer geschikt, vooral door het mooi aangelegde park bij Schloss Leopoldskron. Vanaf de Hohensalzburg heb je ook een mooi uitzicht op dit slot met park. Schloss Leopoldskron is tussen 1736 en 1744 gebouwd in opdracht van bisschop Firmian. Het was in oorsprong in rococostijl gebouwd, maar is later veel en vaak veranderd. Nu zien we veel classisistische stijlen in het gebouw terug.

Het slot heeft meer bekendheid gekregen door Max Reinhardt. Hij was in de jaren 1918 tot 1938 de drijvende kracht achter de Salzburger Festspiele. Hij woonde hier gedurende deze jaren en heeft het ook op laten knappen. In The Sound of Music komen we dit paleis ook tegen. Juist alleen de buitenkant is in beeld gebracht, samen met het meer waar je omheen kunt wandelen. 

Naast lekker wandelen kun je in de wijk Leopoldskron ook naar het openbare openluchtzwembad. Een aanrader bij warm weer. Van eind april tot eind september is dit zwembad geopend. Tegen een zeer redelijk tarief kun je hier heerlijk zwemmen en genieten van de mooie tuin om het zwembad heen. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!